!!pomocy!!
kala55120: uzupełnij brakujące liczby lub jednostki
a) 0,6dm3=..........cm3
b) 2,5mm6{3}=...........................dm3
c) 870cm3=..........l
d) 90dm3=....................ml
e) 0,045m3=45........
f) 0,009m3=9000..........
g) 50hl=5000......
h),0,076l=76...........
24 mar 22:03
irena_1:
1dm3=1000cm3
1dm3=1000000mm3
1m3=1000dm3
1m3=1000000cm3
1l=1dm3
1ml=1cm3
24 mar 22:18
kala55120: czyli

?
24 mar 22:22
Licealista_Theosh: Można też inaczej zamieniać, jak Ci wyleci z głowy i nie zapamiętasz tego co Ci irena
napisała.
1dm= 10cm
1dm2=1*10cm*10cm*10cm=1000cm3 itp...
24 mar 22:28
24 mar 22:34
kala55120: niech ktos mi to rozwiaze prosze

1
24 mar 22:43
Dominik: pogon lenia i sprobuj sama, do jutra zdazysz zrobic prace domowa. dostalas wskazowki.
24 mar 22:46