matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierówności
ADAMzadanieCIzadam:
Rozwiąż nierówność: − 2x
2
+ x +1 < 0
24 mar 21:51
irena_1:
Δ=1
2
+4*2=9
−1−3
−1+3
1
x
1
=
=1 x
2
=
=−
−4
−4
2
1
x ∊ (−
∞
; −
) ∪ (1;
∞
)
2
24 mar 21:56
ADAMzadanieCIzadam:
brawo dla Irenki
24 mar 21:59