matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość
Zenek:
3√x
4
x √x −−−−−−−−−−−−−−−−− X do jednej trzeciej
24 mar 21:45
Edyta PK:
to trzy to jest pierwiastek trzeciego stopnia? czy po prostu 3
3
√
x
4
*x*
√
x
=x
4
3
*x*x
1
2
= 3
√
x
4
*x*
√
x
=3*x
2
*x*x
1
2
=
24 mar 22:00