matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi równość
Zenek:
Udowodnij równość 3
5
+3
5
+3
5
=27
2
24 mar 21:16
ICSP:
L = 3
5
+ 3
5
+ 3
5
= 3
5
(1 + 1 + 1) = 3
5
* 3 = 3
6
= (3
3
)
2
= 27
2
= P c.n.u.
24 mar 21:17
irena_1:
3
5
+3
5
+3
5
=3*3
5
=3
6
=(3
3
)
2
=27
2
24 mar 21:18