| 3 | 5 | n | n | 5 | ||||||
P(A)= | *( | * | + | * | ) | |||||
| 5 | n+5 | n+4 | n+5 | n+4 |
| 2 | 4 | n+1 | n+1 | 4 | ||||||
+ | *( | * | + | * | )= | |||||
| 5 | n+5 | n+4 | n+5 | n+4 |
| 3 | 10n | 2 | 8n+8 | |||||
= | * | + | * | = | ||||
| 5 | (n+4)(n+5) | 5 | (n+4)(n+5) |
| 30n+16n+16 | ||
= | ||
| 5(n+4)(n+5) |
| 30n+16n+16 | 2 | ||
> | |||
| 5(n+4)(n+5) | 5 |
| 46n+16 | |
>2 /:2 | |
| (n+4)(n+5) |
| 23n+8 | |
>1 | |
| (n+4)(n+5) |
| 14−2√37 | ||
n1= | =7−√37≈0,9 lub n2=7+√37≈13,08 | |
| 2 |