matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
kasia:
Oblicz
√
ab
a) log
3
9, b=log
2
256 b) log
2
a=5, log
4
b= 1/2
24 mar 18:34
irena_1:
a) a=log
3
9=2 b=log
2
256=8
√
ab
=
√
16
=4 b) log
2
a=5, a=2
5
=32
1
log
4
b=
, b=4
1
2
=2
2
√
ab
=
√
64
=8
24 mar 18:38
kasia:
dziekuje bardzo
24 mar 18:57