matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie logarytmiczne z wartością bezwzględną
ahu8:
Ilog
2
(x−1)I−4=x
2
−4x i próbuję: log
2
(x−1)≠0 x−1>0 x>1 D=(1,
∞
) Ilog
2
(x−1)I=(x−2)
2
i tu by musiało być 2
(x−2)
2
=x−1 i nie wiem jak sobie z tym poradzić
24 mar 18:28