matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź rozw
niki:
Rozwiąż równanie: x
3
+2x
2
−4x−8=0 Pomóżcie!
24 mar 18:20
Saizou :
x
2
(x+2)−4(x+2)=0
24 mar 18:21
sfsfffs:
(x+2)(x
2
−4)=0 x=−2 v x
2
=4 ostatecznie x=−2, x=2, x=−2
24 mar 18:56