24 mar 17:24
Dominik: 1101001
24 mar 17:26
nik: liczba (1000)3 w zapisie to ile to jet równe
24 mar 17:27
nik: w zapisie trójkowym
24 mar 17:27
Dominik: podalem zapis trojkowy
24 mar 17:27
nik: bo (1000)
2=8
(1000)
4=64
(1000)
3=

?
24 mar 17:29
nik: przepraszam że nie mam treści zadania ale to było na konkursie i właśnie nie wiem czy mam
dobrze a nie znam sie na tych systemach
24 mar 17:31
24 mar 17:35
Dominik: jak nie masz tresci zadania to ci wiele nie dopomozemy, bo z tego co widze to chyba nie
chodzilo o zapisanie tysiaca w systemie trojkowym...
24 mar 17:36
nik: dzięki naprawdę....
24 mar 17:37
Dominik: no coz − taka prawda. nie jestesmy jasnowidzami.
ale jesli chodzilo o tysiac w zapisie trojkowym to prawidlowa odpowiedzia jest: 1101001.
24 mar 17:39
irena_1:
10003=2710
24 mar 17:50