matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
lola:
jak obliczyć funkcją kwadratową równanie 9x do potęgi2 −25=0
24 mar 16:58
Ania ;D:
9xdo kwadratu−25=0 (3x−5)(3x+5)=0 3x−5=0 lub 3x+5=0 x=5/3 x=−5/3
24 mar 17:03
lola:
dzięki
24 mar 17:08