wyznacz współrzędne
hehehe: Odległość między punktami B i D wynosi 4√2. Wyznacz współrzędne B i D.
|BD|=4√2
24 mar 16:57
Eta:
za mało danych !
24 mar 17:02
hehehe: A gdyby było, że pole rombu ABCD = 32. Wyznacz współrzędne B i D, gdy A(−4,−2), C(4,6)
24 mar 17:29
Ania ;D: AC=
√(4+4)2+(6+2)2=
√256+64=8
√5−długośc jednej przekątnej
P=1/2d
1*d
2
32=1/2*8
√5*d
2
32=4
√5d
2
d
2=32*1/4
√5
d
2=8/
√5 i usuń niewymiernosc z mianownika

powinno wyjsc Ci 8
√5/5
sprawdzmy
P=1/2:8
√5*8
√5/5
p=4
√5*8
√5/5=32*5/5=32
24 mar 17:47
Ania ;D: a wspolrzedne to juz sobie sama/sam policz
24 mar 17:51