matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Patrycja:
Mam takie zadanie i mógłby mi ktoś powiedzieć co trzeba w nim po kolei zrobić? Znależc baze dualna do bazy B(R
3
)={ε
1
=(1,0,0), ε
2
=(1,1,0), ε
3
=(0,1,1). szukamy bazy{g
1
,g
2
,g
3
}w (R
3
)
*
24 mar 16:46