dziedzina funkcji miejsca zerowe , funkcje .
xyz : 1)funkcja f(x) = x−4 dla x≤2 oraz −x
2 dla x > 2 dla argumentu 4 przyjmuje wartość

2)dziedziną funkcji f(x)=x
2 −x jest zbiór ?
3) dziedziną funkcji f(x) = pierwiastek z 2−x − pierwiastek z 4−x jest przedział ?
4) jaki zbiór jest dziedziną funkcji g(x) = lx−4l
5) początek układu współrzędnych nalezy do wykresu funkcji
a) f(x) =2/x
b) f(x) =2x
2 − 2
c) 2x
3 − 2x
d) 2
x − 2
6) wykres funkcji f(x) =x−6 / x
7 odbito symetrycznie względem osi OY otrzymując wykres funkcji
g. wobec tego g jest okreslona wzorem?
7) funkcja f okreslona jest wzorem x
2 + x+4 . pierwiastki równania x
2 + x = 4 są argumentami
dla których funkcja przyjmuje wartość ? −4,0,4, 8 ?
8) funkcja f kazdem naturalnej liczbie n−cyfrowej przyporzadkowuje liczbe n−4. liczba miejsc
zerowych funkcji f jest równa ?
9) funkcja g której dziedziną D jest zbiór liczb całkowitych dodatnich , kazdej liczbie n ∊D
przyporządkowuje reszte z dzielenia liczby n przez 5. zbiorem wartośc funkcji g jest zbiór :
a) 1,2,3,4
b) 1,2,3,4,5
c) 0,1,2,3,4
d) 0,1,2,3,4,5
10) zbiór Z jest zbiorem wartości funkcji f(x) =4dla x<1 oraz 2 dla x ≥1 . zatem Z=?
bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tych zadan.