Suwak A zaopatrzony w pionowy pręt AB porusza się ze stałą prędkością u po prost
Kasia: Suwak A zaopatrzony w pionowy pręt AB porusza się ze stałą prędkością u
po prostej poziomej w ten sposób, że pręt styka się w punkcie M z nieruchomym okręgiem o
promieniu r ustawionym w płaszczyźnie pionowej. Wyznaczyć prędkość i przyspieszenie punktu M w
funkcji kąta α. W chwili początkowej t=o pręt znajdował się w położeniu AoBo
24 mar 15:29
Kasia: Wyznaczyłam że x=u*t i s=r*α ale co dalej?
24 mar 15:33
Kasia: marne te forum jeszcze nikt mi tu nigdy nie pomógł z żadnym zadaniem
24 mar 15:52