Ile wynosi suma współczynników wielomianu...
Annien: Ile wynosi suma współczynników wielomianu W(x)=(4x2 −3x −2)2003?
Bardzo proszę o pomoc.
4 wrz 19:41
anmario:
No to ja spróbuję Ci pomóc. Dwoma pytaniami z odpowiedziami
1. Ile wynosi suma współczynników wielomianu W(x)=3x
2+2x+1?
Odp: Ich suma wynosi 6, bo po pierwsze
− łatwo to policzyć (3+2+1=6) a po drugie:
− W(1)=6
2. Ile wynosi suma współczynników wielomianu w(x)=(3x+2)
2
Odp: W(1)=5
2=25 co łatwo sprawdzić ręcznie podnosząc to wszystko do kwadratu
A tak nawiasem witam wszystkich. Cześć Eta, Basia, Bogdan, Jakub i xpt
4 wrz 20:04
tim: A mnie?
4 wrz 20:30
tim: Może mnie nie pamiętasz? Nie znasz?I teraz xpt jest bliźniakiem (|| znak zodiaku)...
4 wrz 20:31
anmario: cześć Tim
4 wrz 20:31
tim: Ale kojarzysz mnie chociaz?

, bo ja ciebie nie Oo, chociaż coś mi świta...
4 wrz 20:38
Bogdan:
Witaj
anmario
4 wrz 20:40
anmario:
Ja Ciebie chyba kojarzę Tim. Nie dam sobie ręki uciąć, ale w jakimś temacie z całkami. Potem
się zobaczy, nie?
4 wrz 20:50