matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Anka:
Jak obliczyć objętość takiej bryły? ABCD to trapez równoramienny.
24 mar 13:16
dero2005:
stożek ścięty
1
V =
πh(R
2
+ Rr + r
2
)
3
a
R =
2
b
r =
2
24 mar 13:25
Anka:
Dziękuję
24 mar 13:43