| m | ||
Rzucono kamień poziomo z prędkościa 5 | ||
| s |
| m | ||
i teraz czy predkosc v0 to jest 5 | czy dopiero po chwili osiagnie ta predkosc ![]() | |
| s |
bo w zadaniu mam ze ze 100 metrow poziomo rzucono ten kamien z ta predkoscia i jest ze
| at2 | ||
S=v0 t+ | ||
| 2 |
| gt2 | ||
i wzor wychodzi h= | ||
| 2 |
| m | ||
z gondoli o wysokosci 100 m rzucono kamien z szybkoscia v=5 | . Oblicz czas spadania | |
| s |
| m | ||
kiedy kamien zostaje wypuszczony z reki chyba juz musi miec ta szybkosc 5 | przeciez | |
| s |
wiec jak to jest z tym V0