jak to rozwiązać
maturalna : w trójkącie dwa boki mają długość 6 i 8 a kąt między nimi zawarty ma 30*. oblicz pole tego
trójkąta
24 mar 12:50
Eta:
| | 1 | |
P= |
| *6*8*sin30o=.......... |
| | 2 | |
24 mar 12:51
24 mar 12:51
Kaja: P=12*6*8*sin300=12
24 mar 12:51
maturalna : tylko o co chodzi z sin? bo nie uczyłam sie tego
24 mar 13:19
Eta:
"matrralna" jesteś.... i nie uczyłaś się o sinusach?
24 mar 13:21
Eta:
"maturalna"
24 mar 13:22
maturalna : to tylko nick wymyślony na poczekaniu?
24 mar 13:40
Eta:
Jesteś w gimnazjum? tak?
24 mar 13:41
maturalna : taak
24 mar 13:42
Eta:
h=3
24 mar 13:50