matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy:)
kasia:
witam proszę o pomoc, jakby ktoś pomógł mi zrozumieć dlaczego tak to rozpisujemy, dlaczego: (1+q
3
)=(1+q
2
−q)
24 mar 09:12
irena_1:
a
3
+b
3
=(a+b)(a
2
−ab+b
2
) 1+q
3
=1
3
+q
3
=(1+q)(1−q+q
2
)
24 mar 09:19