graniastosłup
fryta70: oblicz pole całkowite i objetosc graniastosłupa gdy przekątna podstawy wynosi 8cm, zas kąt
rozchylenia przekątnej ściany bocznej krawędzi podstawy wynosi 60st
23 mar 20:49
krystek: Napisz poprawnie treść.
23 mar 20:51
dero2005:

d =8
h = a
√3 = 4
√6
P
c = 2a
2 + 4ah =
V = a
2h =
23 mar 20:57
krystek: a skąd wiadomo,że prawidłowy czworokątny?
23 mar 21:01
dero2005:
bo nie jest napisane, że przkątna ściany bocznej przy krawędzi dłuższej lub krótszej
podstawy.....
23 mar 21:04
fryta70: sorry nie dopisalam chodzi o graniastosłup prawidłowy
23 mar 21:26