zadania
zadanie: czy jezeli P(A)+P(B)=1 to zdarzenia A i B sa rozlaczne czy nie?
23 mar 19:17
Basia:
pomyśl
rzut kostką
1.
A − liczba oczek > 3
B − liczba oczek parzysta
2.
A − parzysta l.oczek
B − nieparzysta l.oczek
rozważ ten przykłady i sam(a) odpowiedz sobie na pytanie
23 mar 19:24
zadanie: z tego wynika ze moga ale nie musza byc rozlaczne dobrze?
23 mar 19:47
irena_1:
Mogą, ale nie muszą
23 mar 19:48
zadanie: wykaz ze jezeli P(A)=0,7 i P(B)=0,5 to 0≤P(B\A)≤0,3
P(B\A)=P(A'∩B) →1−P(A)=1−0,7=0,3 czyli P(B\A)≤0,3 a jak wykazac ze P(B\A)≥0?
23 mar 20:05
irena_1:
Prawdopodobieństwo każdego podzbioru zbioru Ω jest nieujemne, tego nie trzeba dowodzić
23 mar 20:11