matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
magda_mat:
3x−4
2y −
= 0
2
y − 1,5 x = 5
23 mar 17:34
ICSP:
4y − 3x + 4 = 0 y − 1,5x − 5 = 0 −4y + 3x − 4 = 0 2y − 3x − 10 = 0 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− −2y = 14 y = −7 ⇒ x = −8
23 mar 17:37