matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
aaaa:
Zadanie z ciągów Oblicz: a) 3+6+9+...+96 b) 1+5+9+...+101
23 mar 16:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
masz tutaj sumy ciągów arytmetycznych a) a
1
= 3 ; r=3 b) a
1
= 1 ; r = 4 podstawiasz do wzorów
23 mar 16:46