Trygonometria
Licealista D: Rozwiąż równanie
cos(x−1) = x2 −2x + 2
23 mar 15:25
ICSP: cos(x−1) = x2 − 2x + 2
cosx(x−1) = (x−1)2 + 1
x =1
23 mar 15:35
Licealista D: skąd cosx(x−1) a nie cos(x−1)?
23 mar 15:48
madzia: to chyba nie tak
23 mar 15:49
ICSP: Jak nie tak to proszę znajdź błąd i rozwiąż poprawnie.
cos(x−1) = (x−1)2 + 1 ⇒ x−1
to przejście jest oczywiste moim zdaniem. Jak nie to otwórz zeszyt i poszukaj w nim informacji
na temat : zbioru wartości cos oraz zbioru wartości funkcji kwadratowej
23 mar 15:52