matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wytłumaczyć
Bodziak:
Ciąg ( √3 , 6 , a) jest geometryczny wówczas : A) a= 12 + √3 B) a= 6√3 C) a= 12√3 D) a= 12 − √3
23 mar 14:45
lol:
Z zaleznosci w c. geometrycznym: 6
2
=
√
3
*a Oblicz, wiecej nie ma co tlumaczyc
23 mar 14:46