matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż liczbe 2009 na czynniki pierwsze
didi:
Wiedzac ze 45
2
=2025 oraz 4
2
=16 rozłóż liczbe 2009 na czynniki pierwsze
23 mar 14:20
Basia:
wskazówka: 2009 = 2025 − 16 = 45
2
− 4
2
i wzory skróconego mnożenia
23 mar 18:54