Proszę o wytłumaczenie
Bodziak: Jeżeli log o podstawie x 27√3 = −7 to liczba x jest równa :
A) 3 B) 3√3 C) √3 D) √33
23 mar 14:10
mikia(sz): Czy ten twój logarytm to logx27√3 = − 7
23 mar 14:19
Bodziak: Jeżeli log o podstawie x 27√3 = −7 to liczba x jest równa :
A) 3 B) 3√3 C) √3 D) √33
23 mar 14:19
Bodziak: Tak
23 mar 14:19
mikia(sz): A jaka jest liczba logarytmowana ?
23 mar 14:20
Bodziak: x27√3
23 mar 14:22
mikia(sz): A podstawa lagarytmu to ...
23 mar 14:24
Bodziak: To x
23 mar 14:25
mikia(sz): Według mnie to żedna liczba podstawiona za x i podniesiona do potęgi −7 nie da na 27√3
23 mar 14:32
huehuehue: odpowiedz D
23 mar 14:58
Bodziak: A jak to obliczyć ?
23 mar 14:59
huehuehue: x−7=372
x7=3−72
x=3−12
23 mar 15:03