pomocy
ilona13: log9IxI=32
23 mar 14:05
huehuehue: x=±27
23 mar 14:12
ilona13: logu{1}4x=−2
23 mar 14:15
ilona13: x=16 czy tak
23 mar 14:16
huehuehue: tak
23 mar 14:19
ilona13:
23 mar 14:26
ilona13: umiesz to
23 mar 14:26
huehuehue: | | 1 | |
czy ten logarym wyglada tak ? log12 xz = |
| tam jest z ? |
| | 3 | |
23 mar 14:29
ilona13: nie tam jest 2
23 mar 14:32
huehuehue: czyli mamy x
2=
1213
| | 1 | | 1 | |
x= |
| V x=− |
| chyba tak |
| | 6√2 | | 6√2 | |
23 mar 14:49
ilona13:

pomocy
23 mar 14:50
ilona13: tam wystawiłam jeszcze takie zadanie o trojkącie pomozesz
23 mar 14:52
23 mar 14:55
ilona13: noto ja juz jestem zielona a skąd to 6√32
23 mar 14:58
ICSP: Jak nie wiesz to przepisz bez ostatniego przejścia. Jest to tak zwane usuwanie niewymierności z
mianownika,.
23 mar 15:05
ilona13: OK DZIĘKUJĘ BARDZO ZA POMOC Z TYMI ZADANIAMI MOŻE UDA MI SIĘ TO ZALICZYĆ
23 mar 15:09
ilona13: A MOŻECIE MI JESZCZE TROSZKĘ POMÓC Z DWOMA ZADANKAMI
23 mar 15:10
ilona13: PRZEKĄTNA PRZEKROJU OSIOWEGO WALCA MA DŁ. 40 CM I TWORZY Z JEGO PODSTAWĄ KĄT α TAKI ,ŻE
sinα=√32.oblicz pole powierzchni całkowitej i objętości tego walca.
23 mar 15:16
huehuehue: rysunek masz ?
23 mar 15:57
ilona13: nie
23 mar 16:01
ilona13: ile to jest √128
23 mar 16:05
ilona13: 8√2
23 mar 16:06
ilona13: raczej 8 √2
23 mar 16:06
huehuehue: tak ale co to ma do tego zadania ?
23 mar 16:16
ilona13: nic główkuje nad zadaniem o trojkącie
mozesz sprawdzic
23 mar 16:18
ilona13: w trójkąt równoramienny o podstawie dł.4cm i ramieniu dł.6cm wpisano okrąg ,oblicz promień tego
okregu ,oraz długośc środka okregu od wierzchołków tego trójkąta
23 mar 16:20
ilona13: a2+h2=c2 22+h2=62 h=√32 h=4√2 P=12ah
23 mar 16:23
ilona13: P=8√2
23 mar 16:24
ilona13:

r=
√2
23 mar 16:27
ilona13: i stoje
23 mar 16:27