matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z ostrosłupem
cienias:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3657.html
dziendobry.
1
czy r nie można obliczyć wiedziąc że h= 36 ,to r to będzie
h ? Wtedy r = 12 a nie 10.
3
23 mar 12:22
ICSP:
Nie myl trójkąta równoramiennego z równobocznym
23 mar 12:37
dero2005:
r =
1
3
h dotyczy trójkątów równoboczych a ten jest równoramienny
23 mar 12:41
cienias:
ok dzięki
23 mar 13:01