matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
oko:
Korzystajac z informacji podanych na rysunku obok,oblicz wysokosc wiezy.
23 mar 12:07
Patronus:
z tego większego trójkata mamy:
h
sin 30 =
x
a z mniejszego
h
sin45 =
x−10
1
h
=
2
x
h
U{p2}}{2} =
x−10
rozwiąż układ i będziesz miał wysokośc h
23 mar 12:58
Patronus:
sorry poniosło mnie to nie bedzie sinus tylko tangens
23 mar 12:58
oko:
dziękuje
23 mar 19:25