matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz rownania asymptot f(x) = 6x -9 /x
Glinus:
Zapisz rownania asymptot f(x) =
6x − 9
x
23 mar 11:32
marti:
6x−9
6x
9
9
f(x)=
=
−
=6−
x
x
x
x
Asymptota pozioma y=6 Asymptota pionowa x=0
23 mar 12:23