prosze
jan:

Prom. koła wpisano−opisanego na kwadracie jest równy
√2. Oblicz−−bok−−kwadratu
22 mar 21:39
krystek: Co to za okrąg?
22 mar 21:44
jan: to jest kolo
22 mar 21:47
krystek:
22 mar 21:48
Eta:
22 mar 21:49
jan:

wiem ze sa wpisane i opisane, ale to jest jakieś dziwne
22 mar 21:56
Eta:
1/ R=√2 to d−−− długość przekątnej kwadratu o boku "a" , d=a√2
2R=d =2√2 ⇒ a=2
2/ r=√2 to: a= 2r = 2√2
22 mar 21:56
22 mar 21:57
jan: mam taką figurę mam podane tylko r=√2 i muszę obliczyć bok tego kwadratu, podejrzewam ze
można to na pitagorasie obliczyc
22 mar 22:03
Eta:
Narysowałam Ci dwa rysunki.... widzisz?
ile wynosi a=?
22 mar 22:05
krystek:

?
22 mar 22:07
jan: jeśli miałbym obliczyć to z koła wpisanego lub opisanego to bym nie prosił o pomoc, ale
dziękuję że zerknęliście jakoś sobie poradzę
22 mar 22:07
krystek: Podejrzewam ,że masz promień okręgu wpisanego dany r=√2
22 mar 22:14