matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
asdf:
Całkowanie przez części − jakie f i g'" ∫ x / sin
2
3x dx
22 mar 20:58
huehuehue:
x
1
1
∫
dx = u=x u'=1 v'=
u'=−
ctg(3x)=
sin
2
(3x)
sin
2
(3x)
3
−1
1
= −
xctg(3x) +
∫ctg(3x)dx=...
3
3
22 mar 21:52