matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereo
Asia:
Co najwyżej ile procent zajmuje objętość kuli zapakowanej w sześcian? ...60?
22 mar 19:09
irena_1:
V
s
=a
3
4
a
4
a
3
πa
3
V
k
=
π*(
)
3
=
π*
=
3
2
3
8
6
V
k
π
=
≈ 52,33%
V
s
6
22 mar 19:30