22 mar 16:51
kacper : jaka odpowiedź?
22 mar 16:53
Saizou : t=60min=3600s
P=12kW=12 000 W
i teraz podstaw
22 mar 16:54
kacper : 1 J = watosekunda
22 mar 16:54
Kipic: no i wlasnie "NIE" az mnie to zdziwilo bo robilem kilkoma sposobami az wkoncu wymieklem
wychodzi wedlug odpowiedzi 43,2Mj LUL
22 mar 16:55
Skipper:
... i to jest całe zadanie

?
22 mar 16:56
Kipic: Tak
22 mar 16:57
Saizou : W=3600*12000=43 200 000 J=43,2 MJ
22 mar 16:57
Kipic: Dzieki
22 mar 16:58
Skipper:
1kWh=3600000 J
12kWh=43200000J
22 mar 17:00
Skipper:
... tyle, że troszkę głupawe to zadanko ... moc silnika ... a wykonana praca ... czyli
"piłowali" go na maxa −
22 mar 17:02
Kipic: no cóż Skipper może ludzie układający te pytania maturalne mają coś nie ten tanges
22 mar 17:05
Skipper:
... i co się dziwić, że potem wywala całą "podstację" jeśli nie dzielnicę −
22 mar 17:19
Kipic:
22 mar 17:22