matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Madzia34:
Jeśli średnia arytmetyczna liczb a,b,c,d,22 jest równa 14, to średnia arytmet.liczb a,b,c,d wynosi...?
3 wrz 19:21
Eta:
a +b +c +d +22
= 14 to a +b +c +d +22= 70
5
a+b +c +d = 48 /:4
a +b +c +d
= 12
4
3 wrz 19:26