matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód
duo:
Uzasadnij, że jeśli a+b=2 oraz a
2
+b
2
=6, toab= −1
22 mar 14:37
Ajtek:
a
2
+b
2
=6 (a+b)
2
−2ab=6 2
2
−2ab=6 Dalej dasz radę
.
22 mar 14:42
duo:
Dzięki Ajtek.
22 mar 14:58