prawdopodobieństwo
duo: Ze zbioru liczb naturalnych trzycyfrowych wybieramy jedną liczbę Prawdopodobieństwo wybrania
liczby podzielnej przez 5 wynosi?
22 mar 12:53
Artur_z_miasta_Neptuna: tak samo jak wcześniej:
| 1 | |
| bo 'co piąta jest podzielna przez 5' |
| 5 | |
22 mar 12:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
proszę ... nie dubluj tematów
22 mar 12:56
duo: Dostosuję się.Dzięki
22 mar 13:12
pigor: ..., wszystkich liczb 3−y cyfrowych 9*10*10= 900 (9−tka,bo zero nie może by na początku
liczby) , a co 5−ta to jest ich 900 : 5= 180 , więc P(A)=
180900=
15 . ...
22 mar 13:27