matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz cos i tg
madzia:
Alfa jest kątem ostrym. Dane jest sin=2/5. Oblicz cos itg. Z góry dziękuje
22 mar 11:46
irena_1:
b
2
=5
2
−2
2
=25−4=21 b=
√
21
√
21
cosα=
5
2
2
√
21
tgα=
=
√
21
21
22 mar 12:25
magda:
Dziękuję
!
22 mar 12:36