ciąg
ola: Mam jeszcze takie wyznacz a1 i różnicę r ciągu arytmetycznego an=4+3n
22 mar 10:33
Artur_z_miasta_Neptuna:
a
n = 4+3*
n
a więc:
a
1 = ... czemu się równa
22 mar 10:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
r = a2 − a1 = ....
22 mar 10:35
ola: a1=4+3*1
a1=7
a2=4+3*2
a2=14
r=14−7=7
22 mar 10:38
Artur_z_miasta_Neptuna:
a2 = 4+ 3*2 = ... na pewno nie 14
22 mar 10:41
Eta:
a2=4+6=....
22 mar 11:39
ola: czyli a2=10
r=10−7
r=3
22 mar 17:19
ola: czy teraz jest dobrze mógłby ktos sprawdzić
22 mar 17:23
vitek1980: dobrze
22 mar 17:25
ola: dzięki
22 mar 17:26