funkcje
Tomek: f(x)=ax
a− współczynnik kierunkowy, ale gdzie on się znajduje na wykresie abym wiedział?
22 mar 00:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
a .... a = tgα ... gdzie α − 'kąt nachylenia prostej względem osi OX'
22 mar 00:30
Tomek: Uda się jakoś łatwiej wytłumaczyć?
22 mar 00:34
vitek1980:

możesz tak spróbować, ale TYLKO dla funkcji f(x)=ax
22 mar 10:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
albo 'łopatologicznie' tekstem:
współczynnik 'a' ... oznacza o ile wzrośnie/zmaleje wartość funkcji gdy przesuniemy się o 1 w
prawo
22 mar 10:07
aniabb:
22 mar 10:12