matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
BLS:
Oblicz sin15*sin75
21 mar 22:52
ICSP:
1
1
sin15 * sin75 = sin15 * cos15 =
sin30 =
2
4
21 mar 22:53
BLS:
1
Nie rozumiem przejścia z sin15cos15 do
sin30
2
21 mar 23:06
ICSP:
:( Czemu go nie rozumiesz
1
1
1
sin15 * cos15 =
* 2sin15 * cos15 =
* sin(2 * 15) =
* sin30
2
2
2
21 mar 23:07
BLS:
No tak, racja. Dzięki za pomoc ; )
21 mar 23:16