Ciągi
hektor: an= n2+2n Oblicz an+1
21 mar 21:16
ICSP: an = n2 + 2n
an + 1 = n2 + 2n + 1
21 mar 21:18
zombi: lol, żeby tutaj był problem to musi być naprawdę źle...
21 mar 21:21
Hefajstos: an+1=(n+1)2+2(n+1) +1 = n2+2n+1+2n+2+1= n2+4n+4
rozumiem z to 1 jest przy n a nie przy calym wyrazeniu
21 mar 21:21
Hefajstos: kurcze bez tego ostatniego 1 czyli n2+4n+3 xD
21 mar 21:22
hektor: Hehehe teraz sobie to prześledzę i okej

21 mar 21:23
hektor: | | an+1 | |
A teraz podstawic pod |
| |
| | an | |
21 mar 21:26