prawdo
Daniel: Jak to zrobić:
rzucono 4 razy sześcienną kostką do gry. oblicz prawdopodobieństwo że dokładnie 3 razy uzyskamy
6
21 mar 21:15
Daniel: wydaje mi sie Ω to jest 64?
21 mar 21:22
Daniel: mógłby ktoś pomóc?
21 mar 21:29
Daniel: wyszlo mi 10/64 ale pewnie źle
21 mar 21:46
ICSP: Jak dla mnie wynik dobry. Jednak 100% nie daje.
21 mar 21:57
Mila: Ω=6*6*6*6=6
4
(666x) zdarzenie sprzyjające
czwarta liczba na 5 sposobów
| | 20 | | 4*5 | | 5 | | 5 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 64 | | 6*6*36 | | 9*36 | | 324 | |
Schemat Bernouliego
| | 1 | |
p= |
| prawd. sukcesu w pojedynczym rzucie |
| | 6 | |
| | | | 1 | | 5 | | 1 | | 5 | |
P(S4=3)= | *( |
| )3*( |
| )1=4* |
| * |
| =... |
| | | 6 | | 6 | | 63 | | 6 | |
22 mar 17:04