Znowu ta nieszczęsna trygonometria;)
Reggaewilk: | | sinα | | 1+cosα | |
Wyrażenie W= |
| + |
| sprowadż do najprostszej postaci, a |
| | 1+cosα | | sinα | |
| | 3 | |
następnie oblicz wartość W dla kąta ostrego α takiego, że cosα= |
| |
| | 5 | |
| | 2 | |
ja doszedłem do tego momentu W= |
| |
| | sinα | |
21 mar 20:49
ICSP: | | 3 | | 4 | | 5 | |
cosα = |
| ⇒ sinα = |
| ⇒ W = |
| |
| | 5 | | 5 | | 2 | |
21 mar 20:56
Reggaewilk: można to jakoś rozpisać bo nic tu nie widzę
21 mar 21:22
ICSP: a jedynkę trygonometryczną znasz ?
21 mar 21:23
Reggaewilk: a to już wiem, dzięki za pomoc
21 mar 21:32