v
v: dlaczego zdanie 1+2 = 4 jest zdaniem logicznym ? albo x > 6 ?
3 wrz 16:17
klon: bo zdania logiczne to np. 2+2=4 , 2+3=4 a zdania nielogiczne to np. 7 to szczesliwa liczba.
Rozumiesz?
3 wrz 16:42
v: nie.
3 wrz 16:44
klon: nieważny jest wynik działania, zapomnij o tym. 2+2=4 czy 2+2=3 to jest zdanie logiczne (zdania
logiczne to prawda i fałsz). jak pisałem zdaniem nielogicznym jest np. 7 jest szczesliwą
liczba, lubię komputery, lubię słoneczną pogodę, czarny kot przynosi pecha
3 wrz 17:19
3 wrz 17:20