Ludzie pomocy !
Wiolaa: Jutro mam sprawdzian bardzo ważny z Trygonometrii aa ja nie rozumiem ani nic proszę o pomoc
bo mam kose z matmy a do 19 kwietnia mam wystawienie ocen ratujcie proszę was
21 mar 17:55
Wiolaa: dzięki za pomoc !
21 mar 19:38
vitek1980: nie ma za co. Może byś tak sprecyzowała/jakieś przykładowe zadanie czy coś...
21 mar 19:42
Wiolaa: | | 1 | |
kaαt α jest ostry i sin α = |
| oblicz 3+ 2tg3α |
| | 4 | |
21 mar 20:04
Wiolaa: 2tg2α *
21 mar 20:04
Eta:

b
2=4
2−1
2
b
2=15
b=
√15
| | a | | 1 | | 1 | |
tgα= |
| = |
| to tg2α= |
| |
| | b | | √15 | | 15 | |
21 mar 20:10
21 mar 20:14
Kamson : jak czegoś jeszcze nie wiesz to pisz chetnie ci p omogę
21 mar 20:14