oblicz wartość logarytmu
hania: 5−1+2log54
21 mar 17:45
21 mar 17:50
kacper : 5−1+2log554=5−1*5log516=15*16=165
21 mar 17:50
hania: dzięki
21 mar 18:32
21 mar 18:35
huehuehue: czy 1/4 nalezy do wykladnika ?
21 mar 18:37
hania: tak
21 mar 18:37
huehuehue: | | 25 | | 25√6 | |
log62log6 5*6−12=log |
| =log |
| chyba tak |
| | √6 | | 6 | |
21 mar 18:47
hania: tak jest w odpowiedziach, więc na pewno
GENIUSZ : )
21 mar 18:49
hania: a coś takiego, mniej więcej o co chodzi :
log24 * log46 * log68 * ... * log126128
21 mar 19:29
huehuehue: an=log2n2n+2
21 mar 20:15
huehuehue: przy zalozeniach 2n≠1 2n>0 oraz 2n+2>0
21 mar 20:19