matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak się układa porporcję bo wiem ze bedzie 12 dziewczyn
wiolaa:
20 chłopców stanowi 62,5 % uczniów w klasie . Oblicz , ile dziewcząt jest w tej klasie
21 mar 17:13
Martuś :
20−62,5% x− 37,5% x=
20*37,5
62,5
=
750
62,5
=12
21 mar 17:19