prosze o rozwiazanie zadania ktorego nie rozumiem matematyka to czarna magia dla
Inga: oblicz cos α wiedzac, ze sin α = 37
21 mar 15:19
Licealista_Theosh:
sin
2α+ cos
2α=1
....
21 mar 15:22
Inga: nic mi to nie mowi
21 mar 15:34
Dominik: | | 3 | |
rozwiaz rownanie ( |
| )2 + x2 = 1 |
| | 7 | |
21 mar 15:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
skoro to Ci nic nie mówi ... to Twoje problemy nie wynikają z 'czarnej magii' co z Twojego
lenistwa i braku znajomości podstawowych pojęć (bez podstawowej wiedzy nic nie zdziałasz)
21 mar 15:45
Inga: matmy nnie pojmowalam i nigdy nie pojme kazdy jest mocny w innej dziedzinie moja napewno nie
jest matematyka

!
21 mar 15:48
Dominik: ale to sa podstawy... do tego nie musisz byc "mocna" w matematyce.
21 mar 15:51
Dominik: umiesz rozwiazac to rownanie kwadratowe?
21 mar 15:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
Inga ... wybacz ... ale jak ktoś nie potrafi czytać to sie nie mówi − "trudno ... każdy jest
mocny w innej dziedzinie"
To nie są jakieś super skomplikowane rzeczy ... to jest 'jedynka trygonometryczna' .. to tak
jakbyś nie wiedziała w którym wieku byla bitwa pod Grunwaldem albo kto jest autorem Pana
Tadeusza.
21 mar 15:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
Nie zrozum mnie źle ... po prostu pisanie 'matematyka to czarna magia' to jest
usprawiedliwianie swojego lenistwa
21 mar 15:56